Idézet


2014. november 9., vasárnap

Könyvmoly Párbaj ötödször is


Hihetetlen, de igaz: idén már ötödik alkalommal rendezzük meg a Könyvmoly Párbajt, a kezdeményezést, aminek hála ez a blog annak idején megalapult. Tavalytól már szervezőként veszek részt az akcióban, amit annak rendje és módja szerint el is buktam legutóbb. Ez nem akadályoz meg, hogy idén újra próbálkozzam, természetesen, idén is a 11 könyves listával. Mivel az utóbbi években elmaradt a lista ismertetése, gondoltam, hogy most ezt megteszem, hátha sikerül lelkesedést csiholnia belém. :) Idén minden könyv olyan, hogy már ott ül a fizikai vagy a virtuális polcomon, csak azt várja, hogy lekapjam onnan.

Karen Thompson Walker - Csodák kora
Szeretem a posztapokaliptikus könyveket, és láttam egy előadást a szerzővel TED-en, ami alapján nagyon intelligensnek tűnt, ezért vagyok kíváncsi a regényére.

Jonathan Safran Foer - Rém hangosan és irtó közel
Ezt nagyjából a hangzatos cím és a megnyerő borító miatt vettem meg anno, meg azért, mert készült belőle filmváltozat. Ja igen, és nem mellesleg, szeretem a szeptember 11-et emberi szempontból feldolgozó alkotásokat.

Jenny Downham - Amíg élek
Évente egy „rákos fiatal meghal”-könyvnél többet nem vesz be a gyomrom, de ez még kimaradt a szórásból és annyian ajánlották, hogy kell tennem vele egy próbát.

Neil Gaiman - Óceán az út végén
Nagyon szeretem Neil Gaimant, de ezt a könyvét konkrétan azért vettem meg, mert féláron adták a boltban. :D Szerintem jó vétel volt.

Isaac Marion - Eleven testek
Születésnapomra kaptam a könyvet (még tavaly), már ideje lesz elolvasni. Nem számítok nagy csodákra, de a filmet szerettem belőle, talán jó lesz.

Lionel Shriver - Beszélnünk kell Kevinről
Érdekel az iskolai lövöldözések háttere, ezért vettem meg ezt a nagyon híres könyvet. A témán kívül még a forma is vonz, ugyanis a könyv levélregény.

Itó Projekt - </Harmónia>
Szemeztem az ad astrás választékkal, és disztópiaszeretetem miatt rá esett a választás a kasszánál. Ráadásul japán a szerző, szóval ahhoz a kimondatlan célomhoz is közelebb kerülök, hogy nagyobb arányban legyenek az olvasott szerzőim között angoltól eltérő anyanyelvűek.

Matthew Quick - Napos oldal
Ez a könyv is azért került a polcomra, mert láttam a filmet, és alapvetően tetszett. Remélem, a regény is tud legalább annyit nyújtani.

J. M. Coetzee - A barbárokra várva
Ezzel a könyvvel már hosszú évek óta szemezek anyámék polcán. A másik íratlan célkitűzésemhez visz közelebb, hogy időnként olvassak irodalmi Nobel-díjas szerzőktől. Plusz dél-afrikai a szerző, remélek tőle egy kis szokatlan perspektívát is.

Nova Ren Suma - Imaginary Girls
Hosszú ideje várólistám bebetonozott darabja, a szép borító és a hatásos fülszöveg együttes hatása miatt került oda, aztán valahogy elfelejtődött. Viszont ami késik, nem múlik.

8 megjegyzés:

  1. Egyedul Coetzee-t ismerem errol a listarol, tole viszont 3 konyvet is olvastam, mindegyiket nagyon elveztem. :) Varom a beszamolot, pont A barbarokra varva volt az elso nekem is, meg gimiskent, es elegge halvanyak mar rola az emlekeim. Remelem, tetszeni fog! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt én is remélem, mert ahogy szemeztem vele hosszú-hosszú ideig a polcon, nagyok lettek a várakozásaim. :)

      Törlés
    2. Ja igen, Gaimant is szeretem, de ezt a konyvet nem olvastam. Szoval arra is kivancsi vagyok, erdemes-e beszerezni. :)

      Coetzee elott meg majd ajanlom az azonos cimu Kavafisz-vers elolvasasat/ujraolvasasat is! Szerintem en azert vettem meg anno a konyvet, mert epp tanultuk a verset... :D

      Törlés
    3. Hú, köszönöm. :) Erről a versről nem hallottam még, úgyhogy mindenképpen elolvasom, mielőtt az jönne.

      Törlés
  2. A csodák kora rajta volt a tavalyi listámon, és bár nem jutottam el végül az elolvasásáig, de nem tettem még le róla. :D Az eleven testeket csak ajánlani tudom, mert a filmhez hasonlóan szintén nagyon tetszett, bár igaz, kevésbé akciódús. A napos oldalt ugyancsak olvastam, de készülj fel, hogy a filmmel ellentétben még nagyobb hangsúly lesz az amerikai focin... nekem ezért kivételesen a könyvadaptáció jobban tetszett. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, ez kifejezetten jól hangzik. :) Talán egy kicsivel kevesebb akciót és több amerikai focit még kibírok. :D

      Törlés
  3. Érzem idén sikerülni fog :) az eleven testek remélem tetszeni fog :D

    VálaszTörlés