Idézet


2012. szeptember 16., vasárnap

Őszi újdonságok, amiket érdemes várni


Úgy tűnik, hogy a Geopen Kiadó a jövőben erőteljesebben ráfekszik az ifjúsági könyvekre, várható tőlük két igen jónak ígérkező könyv az ősszel.

Mats Strandberg, Sara Bergmark Elfgren – A kör (Engelsfors I.)

Engelsfors apró, festői kis város Svédországban. Az itteni középiskola elsősei között van hat lány, akik különböznek a többiektől. Semmi közös nincs bennük, csupán az, hogy mindegyikükben természetfeletti erő lakozik.

Épp hogy elkezdődött a tanév, amikor egy halott lányt találnak a suli egyik mosdójában. Mindenki öngyilkosságra gyanakszik, kivéve a hat lányt. Egyedül ők sejtik az igazságot. Egyik éjjel, amikor a hold kísérteties vörös színre festi az eget, a lányok találkoznak a parkban. Maguk sem értik, mi vezette őket oda, csak azt tudják, szükségük van egymásra a túléléshez. Boszorkányok lettek. Egy ősi prófécia szerint kiválasztottak.

A rejtélyes gyilkosság óta a gimiben már élet vagy halál a tét. És a lányoknak még sok mindent meg kell tanulniuk saját erejükről is. Pedig fogytán az idő, mert valami vadászik rájuk, és ha nem találják meg, nem pusztítják el az ismeretlent, akkor ők halnak meg…

Kiállhatatlan szülők, iskolai gondok, barátság, szerelem, varázslat és halál tölti be az ifjúsági regénytrilógia első kötetének lapjait.

Várható megjelenés 2012. október 25.

Megjegyzés: Olyan jókat hallottam a skandináv írókról, már nagyon szeretném magam is kipróbálni, tényleg olyan különlegesek-e a könyveik. A téma izgalmas, és nézzétek már, milyen gyönyörű a borító!

Kendare Blake – A rémálmok lánya (Anna II.)

Hónapok teltek el, amióta a vérbe öltözött lány, Anna Korlova becsapta maga mögött a Pokol kapuját, de Cas Lowood, a híres kísértetvadász nem tudja kiheverni elvesztését.
Hiába mondják a barátai, hogy Anna miatta szállt alá, ő csak élőhalottként tengődik. A fiú tudja, hogy sosem talál rá a szerelemre egy élő lány oldalán, senki sem hasonlítható az ő halott Annájához. És csak őt látja mindenütt, vele alszik el és vele riad fel rémálmaiból. De valami nagyon nincs rendjén... Ezek nem képzelgések. Valahányszor megjelenik, látszik Annán, hogy a legválogatottabb kínzásokat kell kiállnia. Persze meg kell bűnhődnie tetteiért, de Cas úgy érzi, most rajta a sor, hogy viszonozza a lánynak, amit érte tett...

Várható megjelenés: 2012. november 20.

Megjegyzés: Az első kötet, a Vérbe öltözött Anna nekem nagyon tetszett, és a folytatástól valami még izgalmasabb, még drámaibb, még borzongatóbb történetet várok.


Érdemes fókuszban tartani tehát a Geopen Kiadót, mert készülnek bizony ilyen nagy dobásokkal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése