Idézet


2016. január 25., hétfő

Évösszefoglaló 2015. I. - Személyes kiadás



A tavalyelőtti évhez hasonlóan tervezem dokumentálni 2015-öt is, szóval először is lássuk a még anno kaentől szedett maratoni személyes kérdéssort. :) (És igen, tisztában vagyok vele, hogy így január végén csöppet aktualitását vesztette a dolog, de így alakult. Tervezek írni egy rövid szösszenetet arról, miért nem megy mostanában a blog, de amennyire odavagyok, nem biztos, hogy abból lesz bármi is. Szóval röviden csak maradjunk annyiban, hogy érzelmi kimerültséggel küszködöm.)

1. Hol kezdted a 2016-os évet?
Szegeden ünnepeltem, a molyos társasjátékkör néhány tagjával meg a párjaikkal és barátaikkal, szűk körben, társasjáték-partival.

2. Jártál iskolába 2015-ben?
Aha, megint nem volt jobb dolgom. :P

3. Kellett kórházba menned?
Őszintén szólva nem emlékszem, hogy voltam-e kórházban az évben, szóval valószínűleg nem voltam, még látogatás sem rémlik. Magánklinikán voltam megnézetni az anyajegyeimet egy bőrgyógyásszal, de asszem az nem számít.

4. Volt bármilyen ügyed a rendőrséggel?
Nem. Idén jó kislány voltam.

5. Hová utaztál 2015-ben?
Ausztriában síeltünk egy hetet, nyáron Görögországban töltöttem majdnem hat hetet, valamint Aradra és környékére utaztam ilyen két napos kis túrára. Egyébként meg ingáztam a Szeged-Kaposvár tengelyen sokat.

6. Vásároltál valamit 50.000 forint feletti értékben?
Ajándékba kaptam szüléimtől egy új Nikon tükörreflexes gépet objektívvel, meg egy tabletet. Magamnak/ajándékba szokás szerint csak könyveket vettem ilyen értékben. Illetve a Görög úthoz a szállást is gyakorlatilag én fizettem.

7. Ismersz valakit, aki megházasodott?
Ehem, egy barátom (én fotóztam az esküvőjükön, király volt), egy volt osztálytársam, meg még egy ismerősöm. De egy rakás eljegyzés történt körülöttem, szóval várhatóan a helyzet a jövőben fokozódni fog.

8. Ismertél valakit, aki elhunyt?
Az unokatesóim másik ági nagypapája (aki nekem nem rokonom).

9. Költöztél ebben az évben?
Nem. (Ez maradt.)

10. Milyen koncertekre/előadásokra mentél el?
Koncert: Idén a koncertekben voltam olyan rekorder, mint tavaly a mozilátogatásban. Összesen nyolc koncerten voltam részben vagy teljes hosszában jelen, és a fellépők jó részét most hallottam először. A legnagyobb élmény szerintem a Rájátszás-koncert volt, bár úgy mentem oda, hogy semmit sem tudtam a zenéjükről, de nagyon jó volt a hangulat, és megszerettem azt is, amit csinálnak.

Színház: Az első félévben még érvényes volt Kaposvárra a bérletünk, még szerencse, mert az utolsó előadásaink között volt az Augusztus Oklahomában, ami számomra az évad legjobb darabja volt. Szabadtérire idén is mentünk, egy tűzijátékkal, szitáló eső miatti megszakítással és hajnali keléssel tarkított augusztus 20-ai előadásban láttam A nyomorultakat, és nagyon-nagyon tetszett. Úgy döntöttünk a családdal, hogy a kaposvári színház nem érdemli meg többé a pénzünket, de a szegedivel akartam még tenni próbát, úgyhogy itt vettem szabadbérletet magunknak. Eddig volt szerencsém látni A víg özvegyet (átlag operett, kicsit bugyuta történet, semmi különös), illetve A varázsfuvolát (Alföldi rendezte, nagyon egyedi újraértelmezés volt, de nekem nagyon tetszett).

Mozi: Idén mindig csak akartam menni moziba, az érdeklődésemre számot tartó film vetítése meg a szabadidőm ritkábban találkozott, mint tavaly, de azért így is négyszer ültem a széles vászon elé, és egyszer sem bántam meg.

11. Írd le a születésnapodat!
Idén Görögországban ért a születésnapom, még a szakmai gyakorlat utolsó napjaiban. Konkrétan az volt a legutolsó nap, amikor bementem a munkahelyemre, így nagy búcsúzkodásban telt az egész. Előző nap vettem egy tiramisutortát a szupermarketben (nem mertem ennél fancybbet, nehogy megolvadjon, amíg ingázom), és úgy alakult, hogy ez volt az egyetlen nap, amikor senki sem tudott kijönni elég kocsival a városközpontba, szóval fel kellett sétáltatnom a tortát a hegyre (plusz útközben felfröcskölte rám a járda mosására használt vizet egy autó, pft). Napközben körbekínáltam a munkatársakat a tortával, emiatt sokan felköszöntöttek, sőt, az egyiküktől, egy kint élő magyar nőtől, akivel sokat beszélgettem az ott töltött egy hónapban még ajándékot is kaptam: egy LED-es zseblámpát, mert meséltem, hogy az ott töltött idő végeztével kempingezni megyek (hasznosnak is bizonyult az ajándék, amikor elhánytam valahova útközben a fejlámpámat). Viszonylag sokáig maradtam, vártam, hogy elfogyjon a torta, de csak nem akarózott neki, ezért benyomtam vagy négy szeletet, majd a maradékot otthagytam a hűtőben egy cetlivel, hogy vigye el, akinek kell. :D Ezután lesétáltam a tengerpartra, és beültem az egyik étterem tengerre néző tetőteraszára vacsorázni, nagyon hangulatos volt. Füstölt makrélát és töltött szőlőlevelet ettem előételnek, aztán chilis paradicsomszószban párolt fekete kagylót.

12. Mi az a dolog, amiről azt gondoltad, sosem tennéd meg, mégis vállalkoztál rá 2015-ben?
Azt hiszem, idén nem történt ilyen, mindig csak annyira feszegettem a határaimat, amennyire még normálisan szoktam. :D Talán az, hogy egyedül jártam-keltem egy teljesen ismeretlen városban.

13. Mik voltak a kedvenc pillanataid?
A görög nyaralás/munka sok pillanata, a téli síelés, a Tágas Tér Fesztivál is egy három napos fantasztikus őrület volt, a szórakozós estéim nagy része.

Illetve van egy konkrét sztori: szeretünk tengerparti nyaralásokon búvárszemüveggel halakat nézni. Görögországban találkoztunk egy kis vörös színű hallal, ami nagyon félénknek bizonyult, abban a két hétben, amíg a szüleim is ott voltak, összesen háromszor sikerült egy-egy példányt megpillantani. Az utolsó Athénban töltött napomon természetesen kimentem még egyszer fürdeni, közben még gondoltam is rá, hogy milyen jó lenne egy ilyen halat látni, mert amióta a szüleim nélkül voltam ott, még egyszer sem sikerült. Csak olyan biztos, ami biztos alapon néztem be az egyik szikla alá, hátha látok ott valami érdekeset… és nem egy, nem kettő, hanem három olyan kis hal úszott ki alóla. :D

14. Érkezett új jövevény a családba?
Nem, csak a távolabbi ismerősöknek születtek babái.

15. Melyik volt a kedvenc hónapod?
A július meg az augusztus fej fej mellett, a görögországi tartózkodásom ezt a két hónapot ölelte fel, illetve júliusban a kajaktábor is nagyot lendített a hangulatomon.

16. Ki volt a legjobb ivócimborád?
A Miaszösz, avagy a kollégiumi bölcsész srácok és baráti körük. :D

17. Szereztél új barátokat?
Úgy érzem, ez az év nagyon sikeres volt a kapcsolati hálóm kiterjesztésében, a kollégiumban is jobban sikerült beilleszkednem a társaságba, ezen kívül a szegedi molyos társasjátékkörös csapattal sikerült megismerkednem, illetve szorosabbra fűztem a szálakat a református barátaim közösségével. Plusz a mesterképzés olyan szempontból jó, hogy összecsúsztunk több évfolyamról, és akik nem velünk kezdtek, köztük is van pár említésre méltóan kellemes egyén.

18. Legjobb szórakozós estéd?
Évkezdő kocsmatúra a Miaszösszel, magyaros szakest, a házassági évfordulós parti Athénban a régi utazós társaságommal, a kajaktábor estéi.

19. Elvesztetted valamelyik barátodat 2015-ben?
Nem tudok róla. (Még mindig.)

20. Változott a hajstílusod?
Nem igazán, de gondolkodom valami újításon, talán 2016-ban.

21. Volt autóbaleseted?
Nem (hála Istennek). (Ez maradt.)

22. Hány éves lettél 2015-ben?
Huszonkettő.

23. Tettél újévi fogadalmat?
Hogy nem teszek újévi fogadalmat (teljesítettem is, de jó vagyok). Na jó, szeretnék stabilan bemenni 55-58 kiló közé, de nem fogadtam meg.

24. Csináltál valami nagyon égőt?
Sírtam a főnököm előtt. (Megint… szánalom vagyok.)

25. Vásároltál valamit eBayen?
Ömm… háromlábú állványt és állványadaptert okostelefonhoz. Szerencsére két fajtát rendeltem, mert az egyik nem volt jó.

26. Házásodtál vagy váltál?
Hehe. Nem. (Ez maradt.)

27. Hajtott rád valaki?
Idén különösen sikerem volt a zaklatóknál, volt már máskor is ilyennel dolgom, de most nagyon rám szálltak. Januárban mindjárt le kellett szerelnem egy online „rajongómat”, majd egész tavasszal élvezhettem egy telefonos zaklató kellemes társaságát, aki rendszeresen felhívott titkosított számról, majd nem szólt bele a kagylóba. De egyértelműen az volt a csúcspont, amikor Görögországban személyesen is rám szállt egy pasi, még jó, hogy észnél voltam és sikerült elkerülnöm, hogy nemi erőszak legyen a dologból (így megúsztam annyival, hogy közölte, szétcuccolná a seggem, és mutogatni akarta nekem a péniszét, de akkor már távozóban voltam, szóval annyira nem jött össze neki :D).

28. Voltál beteg idén?
Két nappal az év vége előtt sikerült megfáznom, úgyhogy az új évet vörösre dörzsölt orral köszöntöttem. XD Más betegeskedésre nem emlékszem.

29. Örülsz, hogy elmúlt 2015?
Igen. A sok jó dologgal együtt is eléggé megviselt érzelmileg ez az év.

30. Mit vársz a legjobban 2016-ban?
Nem is tudom. Talán hogy végre büszke lehessek a munkámra, és eredményeim legyenek.

31. Mit csináltál életedben először 2015-ben?
- csináltam hóangyalt templomudvaron
- szerettem meg a közepesen átsült marhahúst
- jártam Salzburgban
- csevegtem (próbáltam csevegni) németül
- tanultam spanyolul
- szerepeltem TDK-konferencián
- kért fel egy srác táncolni, miközben nem volt hajlandó letenni a kezében szorongatott pohár sört
- jártam rendszeresen társasjátékkörbe
- játszottam Munchkinnal, Dixittel, Bohnanzával, Vigyázz6!-tal
- fedeztem fel a Latin negyedet
- váltam megszállotjává a szálas teáknak
- voltam közeli rokon keresztelőjén (az unokatesóm lányáén)
- ittam meggysört
- voltam a Hídi Vásáron
- választottam bort emberek helyett (és arattam vele sikert)
- indítottam vlogot, vettem fel vlogbejegyzést
- ettem thai étteremben, ettem pad thait
- írtam, adtam be, védtem szakdolgozatot
- diplomáztam le
- mondtam diplomaosztós beszédet
- birtokoltam (és színeztem) felnőtt színezőkönyvet
- kajakoztam
- kenuztam
- fürödtem holtágban
- voltam drótkötélpályán
- ragadtam be és mentettek ki drótkötélpályáról
- énekeltem altatónak a Rakpartot (és ez utoljára is volt, megígérhetem)
- mondta nekem profi zenész azt, hogy jó a hangom (nem hittem neki, részeg volt)
- láttam spontán részeg sztriptízt
- táncoltam teraszon
- dolgoztam külföldön
- töltöttem 3 hétnél több időt külföldön
- béreltem lakást külföldön
- vigyáztam szárazföldi teknőcökre (tudtátok, hogy megvesznek a görögdinnyehéjért és állandóan dugnak? :D)
- mentem munkába a tengerparton
- úsztam naplementekor
- néztem meg a naplementét egy híres régészeti látnivalónál
- jártam: Delphoiban, Athénban, Eleusziszban, Korinthoszban, Mükénében, Spártában, Nafplióban, Epidauroszban, Olümpiában (meg még más meg nem nevezett Görögországi látnivalóknál)
- ettem tabulét, falafelt, spenótos-fetás bureket, paradicsomos chiliszószban párolt kagylót, baklavát, halvát, drachost, szuvlakit, kebabot, (igazi) muszakát, sült ochrát, napon szárított paradicsomot
- beleztem ki és grilleztem tintahalat
- ittam jegeskávét
- ejtettem be könyvet egy bokorba, majd másztam be utána egy forgalmas parkban XD
- láttam utcán heverő heroinos tűt
- kényeztettem magam fish spa-ban
- voltam moziban külföldön
- volt tömegközlekedési bérletem egy külföldi városban
- beszéltem napi szinten angolul
- ünnepeltem egyedül a születésnapomat
- tudtam meginni a sima, nem ízesített sört anélkül, hogy hányni akartam volna
- gazdagítottam egy érmegyűjtő kollekcióját (és okoztam ezzel nagy-nagy örömet)
- piknikeztem kikötőben
- táncoltam szirtakit
- kapott el a vihar egy szurdokvölgyben
- volt virágokkal díszített tortám
- láttam tűzijátékot Szegeden
- voltam augusztus 20-án Szegeden
- vigyáztam a keresztfiamra több napig
- jártam a keresztfiammal moziban, múzeumban, fürdőben
- aludtam egy ágyban egy kisgyerekkel
- próbáltam megcsinálni a 100 Day Song Challenge-et (még be akarom fejezni)
- voltam a Halászléfesztiválon
- iszogattunk addig a barátokkal, hogy a reggeli első busszal tudtam hazamenni
- tanultam szerbhorvátul
- voltam istentiszteleten a Református Egyetemi Lelkészségen
- sütöttem linzert
- voltam keresztény fesztiválon
- segítettem felállítani interaktív kiállítást
- vettem részt bibliadrámában (vagy interaktív-improvizatív körszínházban, mindkettő igaz)
- játszottam negatív karaktert színdarabban
- rendeltem házhozszállítással rendszeresen ételt
- ettem indiai étteremben Szegeden
- ittam kávét heti rendszerességgel
- voltam színházban Szegeden, vettem színházbérletet a szegedi színházba
- tettem szert fondükészletre és készítettem csokifondüt
- vettem részt új Antióchia közösség alapításában
- éreztem magam tiszteletreméltó vén rókának az Antióchia közösségben
- voltam a kollégium Biológiai Műhelyének titkára
- kértek fel eseményfotózásra
- voltam szakesten (bár nem a sajátomon, a magyarosokét fotóztam :D)
- mentem ki valaki elé a vasútállomásra és a buszpályaudvarra
- hívtak el szülinapi iszogatásra
- voltam a Szegedi Ökomenikus Gospelkórus karácsonyi koncertjén (más bandák, amiket először hallottam idén: Szabó Balázs, Szupernem, Hillsong London, Ákos, Rájátszás)
- vettem ételt azért, hogy odaadhassam egy hajléktalannak
- jelent meg cikkem az Élet és Tudományban
- mondtam fel valahol
- váltottam kutatócsoportot
- jártam csoportszemináriumra
- voltam a kollégiumi mikulásbulin
- vettem részt munkahelyi karácsonyi ajándékozáson
- láttam nagyon tiszteletreméltó embereket kegyetlenül berúgva
- mentettem meg valakit attól, hogy részegen összetörje más kocsiját
- volt komolyabb PMS-em (ezúton is elnézést kérek, amiért mindig úgy gondoltam, hogy az érzelmi tünetei ennek az állapotnak csak bugyuta tinilányok nyafogásai)
- ettem szilvalekváros bejglit
- lett saját tabletem
- fejeztem be lobo várólistacsökkentő kihívását
- szilvesztereztem Szegeden


32. Mit kívánnál 2016-ra, amit hiányoltál 2015-ből?
Szakmai siker és érzelmi biztonság, még mindig ezek hiányoznak a legjobban.

33. Melyik dátum fog 2015-ből örökre beleégni az emlékezetedbe és miért?
Még mindig épületesen pocsék vagyok dátumok megjegyzésében. :D

34. Mi volt a legnagyobb dolog, amit elértél az évben?
A csodával határos sikeres lediplomázásom, a szerintem frappáns diplomaosztó beszédem, a sikeresen megszervezett görög út, illetve a csoportváltás talán a legnagyobb eredményeim.

35. Mi volt a legnagyobb kudarcod?
Ez a félév (csak így egyben… az egész félév), a mérsékelten sikeres TDK-szereplésem, hogy sokáig képtelen voltam egy épkézláb kutatási eredményt összehozni.

36. Mi a legklasszabb dolog, amit vásároltál?
Amit magamnak vásároltam, azok közül könyvek, az egyetemi bögrém és pulcsim, illetve életem első balerina/lakkcipője hoztak lázba (nem röhög, magas a lábfejem, úgyhogy az utolsó nagy dolog ám!). Ajándékba: a szüleimnek vettem egy szép festményt karácsonyra.

37. Kinek a viselkedése késztetett ünneplésre?
Apumé, keresztfiamé és a húgáé, bérmalányomé a miaszöszös és a társasjátékkörös srácoké.

38. Kinek a viselkedése szomorított el?
Anyukámé. (Ez maradt.)

39. Hová ment el a legtöbb pénzed?
Kajára, teákra (elég félelmetes gyűjteményem van), könyvekre, karácsonyi ajándékokra, kézműves ékszerekre. Nagyjából mint tavalyelőtt, csak tavaly nem vettem annyi körömlakkot.

40. Mit vettél, ami miatt nagyon-nagyon izgatott lettél?
Kööönyveeeet, balerinacipőt, teákat szarvasgombás sajtot és egyéb burzsuj kajákat/alapanyagokat.

41. Melyik szám idézi fel benned örökké 2015-öt?
Ed Sheeran – Thinking Out Loud
Family of the Year – Hero
Mikky Eiko – Smile
Rájátszás – Kicsi nagy Isten
Ivan and the Parazol – Modernial
Priscilla Ahn – Fine On the Outside
Of Monsters and Man - Human

42. Az előző év azonos időszakával összehasonlítva most
i. boldogabb vagy szomorúbb vagy? Nagyjából hasonló, talán egy kicsit szomorúbb. Gyakrabban érzem azt, hogy valami hiányzik az életemből. (Ez maradt. Tehát kicsit MÉG szomorúbb vagyok, mint tavaly ilyenkor voltam. X’D)
.ii karcsúbb vagy teltebb vagy?  Az utóbbi időben a drasztikus kajamegvonásnak meg a stressznek köszönhetően fogytam.
iii. gazdagabb vagy szegényebb vagy? Gazdagabb. Jók az ösztöndíjaim. (Még mindig, bár kevésbé jók, mint tavaly ilyenkor, de még így is félreteszem a pénzt, hála a szüleim extra támogatásának.)

43. Miből szerettél volna többet csinálni?
Olvasás, írás, közösségi tevékenységek. (Maradt, főleg az írás… az elmúlt egy évben eléggé írói válságba süppedtem.)

44. Miből szerettél volna kevesebbet csinálni?
Stresszelés, azon való felesleges agyalás, hogy vajon jó irányba tart-e az életem. (Hah. Ez is maradt.)

45. Hogyan telt a karácsony?
Idén 25-én is otthon voltunk még, ami jó volt, mert nem kellett annyira kapkodnunk, aztán 26-án és 27-én látogattuk a rokonságot. Nem volt semmi különös, de az jó volt, hogy úgy jöttek ki a vasárnapok meg a kötelező ünnepek, hogy majdnem minden nap voltunk misén.

46. Szerelmes lettél 2015-ben?
Nem. (Ez maradt.)

47. Mi volt a kedvenc TV-műsorod?
Breaking Bad és a Chicago Fire szerepelnek a kedvenceim között.

48. Utálsz valakit, akit 2014-ben még nem utáltál?
Még mindig nem utálok senkit. (Maradt.)

49. Mi volt a legjobb könyv, amit olvastál?
YA: Marissa Meyer – Cress/ Silvana de Mari – Az utolsó tünde
Felnőtt: Jonathan Safran Foer – Rém hangosan és irtó közel

50. Mi volt a legnagyobb zenei felfedezésed?
A 100 Day Song Challenge-nek hála megtudtam, mi az a ska (de annyira nem gyere be).

51. Mi az, amire vágytál és megkaptad?
Minden felsorolt jó dolog az először csináltam listáról. ^^ Különösen örülök pár dolognak, amit már régóta szerettem volna megvalósítani, de eddig nem sikerült (Hídi vásár, Halászléfesztivál, SZÖG karácsonyi koncert.)

52. Mi az, amire vágytál és nem kaptad meg?
TDK-eredmény, párkapcsolat, érzelmi stabilitás (Maradt, nagyjából.)

53. Mi volt a kedvenc filmed 2015-ben?
Adaptáció: A kiválasztott II.
Eredeti forgatókönyv: Whiplash

54. Mi lenne az az egyetlen dolog, ami sokkal jobbá tenné a 2015-ös éved?
Egy párkapcsolat. Tavalyelőtt legalább randiztam, tavaly még azt sem.

55. Mi segített megőrizni az ép eszed?
Nyafogás barátoknak, írás, fél órás telefonbeszélgetések apuval, teázás.

56. Melyik hírességért rajongtál a legjobban?
Ferenc pápáért, minden megnyilvánulása olyan emberséges, nagyon kedvelem. (Maradjon, nem nagyon vagyok oda a hírességekért, és nem találtam olyat, akit jobban kedvelnék nála.)

57. Melyik politikai esemény kavart fel a legjobban?
A sok hülyeség a migránsokkal kapcsolatban.

58. Kit hiányoltál a leginkább?
A kaposvári barátaimat. Meg úgy általánosságban néha csak valakit, aki tényleg törődik velem. (Hát, ez mondjuk maradhat, azt hiszem.)

59. Ki volt a legjobb új ember, aki megismertél?
Nem tudom, mindenki klassz. ^^ (Még mindig nehéz lenne választani köztük szerencsére. :D)

60. Mondj egy fontos tanulságot, amit 2015-ben tanultál!
Pfft… nem lehet hatékonyan tanulni éjfél és hajnali 3 között? Vagy azt, hogy tényleg, egyáltalán nem bírom a kávét?

61. Hozz egy idézetet dalszövegből, ami jellemzi a 2015-ös éved!
’And so I just sit in my room
After hours with the moon
And think of who knows my name
Would you cry if I died?
Would you remember my face?’

Priscilla Ahn – Fine Ont The Outside

5 megjegyzés:

  1. Durva ez a zaklatós sztori, amit írtál... Hasonló történt már velem is és brrrrr! :P

    A ska meg biztos bejönne, ha elmennél egyszer egy PASO koncertre ;) (már persze, ha eddig nem voltál :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem voltam, nem is tervezem. :D Nem tudom, élőben biztos nagyobb élmény, de csak így hallgatva nem petéztem le tőle.

      Törlés
  2. A ska tenyleg jobb eloben.. bar en sem vagyok nagy rajongo, es magamtol nem tennem be, de van egy hangulata eloben. (Persze ugy minden zene jobb, mar ahol tudnak is normalisan jatszani a tagok. xD )

    Latom, te is hasznalod a burzsuj szot. :D

    Amugy ez a 'jo iranyba tart-e az eletem', ahogy latom, egy kollektiv szorongas. ^^" Mondanam, hogy huszonevesen, de nem akarok hazudni. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Miért, kevesen használják a burzsuj szót? :O

      Francba, pedig reménykedtem, hogy csak kapunyitási válság, és majd elmúlik. XD Ezek szerint életem fogytáig tipródni és kételkedni fogok.

      Törlés