Idézet


2014. május 24., szombat

Zombi apokalipszis könyvekkel

(Könyvkuckó)

Szóval... Moncsycsy blogján láttam már ezt a játékot, és kedvet kaptam én is, mert érdekesnek ígérkezett. :)
A szabályok:

1) Válaszd ki az 5 kedvenc könyvedet.
2) Írd fel a címüket egy cetlire és dobd bele valamibe (tálba vagy kalapba), amiből majd ki tudod húzni, melyik kérdéshez melyik könyv tartozik (1 könyvhöz 2 kérdés tartozik, a kérdéseket cserélgetni nem szabad, szigorúan sorban kell haladni).
3) Húzz ki egy cetlit, és az azon szereplő könyvet üsd fel egy random oldalon, majd válaszold meg az első kérdést, úgy, hogy azt a nevet írod be, amit a felütött oldalon először látsz.
4) Üsd fel újra az előző könyvet, majd ismételd meg a folyamatot a második kérdéssel.
5) Húzz új cetlit és menj tovább a 3. és 4. kérdésre és így tovább.

Én ezt az öt könyvet választottam (ezek vannak a legközelebb a kedvenc státuszhoz abból, ami a kezem ügyébe akadt):

Ééés akkor nézzük. Füstölgő romhalmaz minden város, oda a közbiztonság, az utcákon éhes élőhalottak kódorognak. Kikkel kell megpróbálnom átvészelni ezt a nehéz időt?

1. Az első ember, aki meghal: Eva Rodrigez (Éghajó Akadémia) – Kár érte, mert bátor ifjú ügynök, és még biztos hasznát vettük volna a képességeinek. Nem tudok más lehetséges halált elképzelni számára, mint hogy feláldozta magát a csapatért.

2. A személy, akit elgáncsolsz, hogy elmenekülj a zombik elől: Manjeet (Éghajó Akadémia) – Nem azt mondom, hogy nem lenne kár Menjeet-ért, de annyira gyakorlatias, mint egy répa, szóval... hadd hulljon a férgese.

3. Az első személy, aki zombivá változik: Matilda (Tűz) – Végül is... egyszer már meghalt, nem hiszem, hogy olyan nagy megrázkódtatás lenne számára az élőhalott-lét.

4. A személy, aki TÉGED gáncsol el, hogy elmeneküljön a zombik elől: Linnéa (Tűz) – Belőle ki is nézem. Nem gonosz, vagy ilyesmi, csak tudom, hogy éles szituációban bármit megtenne a túlélésért.

5. A csapat idiótája: Cressida (A kiválasztott) – Na! Attól még, hogy Cressida a filmszakmában dolgozik, nem hülye, sőt. De ha ő a csapat leggyengébb láncszeme, akkor nagyon is jók vagyunk. :D

6. A csapat agya: Peeta Mellark (A kiválasztott) – Peeta, akármilyen cuki fiúnak tűnik elsőre, azért elég taktikus és manipulatív is tud lenni ha a helyzet úgy adódik. Több mint valószínű, hogy neki köszönhetően nem hullik szét a csapat öt perc után, ő fogja elsimítani a konfliktusokat, és tudni, hogy épp kinek mit kell mondani a kívánt hatásért.

7. A csapat orvosa: dr. Enderby (Alex Woods) – A diplomája már megvan hozzá. :) Az se hátrány, hogy foglalkozik alternatív terápiás módszerekkel, mert elképzelhető, hogy nem lesz nálunk semmilyen normális eszköz, amit használhatna, és improvizálnia kell.

8. A fegyverszakértő: Mr. Peterson (Alex Woods) – Bár pacifista lett, de azért az öreg vietnami veteránnal nem érdemes ujjat húzni, még mindig oda tud pörkölni pár zombinak.

9. A harcos: Claire (A fiú) – Csak első látásra meglepő, hogy egy törékeny, szép fiatal nő a legkeményebb a csapatban, de valójában Claire tökéletesen alkalmas a szerepre. Ő, aki hihetetlen akadályokat győzött le egyedül, hogy megtalálhassa a fiát, nem fog visszariadni pár rothadó félhullától. Ellenben a zombiknak lehet, hogy lenne oka félni, ha közé és Gabe közé állnak.

10. A csapatkapitány: Jonas (A fiú) – Jonas maga mögött hagyott egy elnyomó társadalmat, majd egy bomlófélben lévő közösségbe ért, de megmentette azt. Nem véletlenül volt ő a falu vezetője évekig, átlátja, hogy hogyan tudja a legtöbbet kihozni a szituációkból és a körülötte lévő emberekből. Ráadásul a különleges képessége, a túlra látás is alkalmassá teszi, hogy ő hozza meg a döntéseket.

Végül had ajánljak figyelmetekbe egy témához kapcsolódó, nagyon ötletes kisfilmet:






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése